top of page

Souvlaki (frigarui grecesti) de pui

Aceasta reteta de souvlaki sau frigarui grecesti de pui, este foarte gustoasa, cu carnea moale si suculenta care se poate pregati chiar si la cuptor.


Souvlaki (frigarui de pui) marinate cu sos de iaurt
Souvlaki (frigarui de pui)

Souvlaki este probabil cea mai cunoscuta mancare din bucataria greceasca. Cel mai intalnit souvlaki este cel cu carne de pui sau porc. Dar la unele magazine, mai rar, se pot regasi si frigarui din carne de vita sau carne de miel.



Cu aceasta reteta vom pregati frigarui de pui marinate in sos de iaurt. Acest sos de iaurt se poate folosi atat ca si marinada cat si pentru a servi frigaruile. Aceste frigarui de pui se pot pregati atat in cuptor car si in tigaie sau gril.


Mod de preparare:



  1. Pregatim sosul de iaurt amestecand toate ingredientele!

  2. Taiem carnea de pui in cubulete de 1 cm grosime!

  3. Asezam carnea de pui intr-un bol si adaugam 2 linguri de sos! Acoperim cu o folie de plastic si dam la frigider cel putin 30 de minute!

  4. Asezam betele pentru figarui intr-un vas cu apa si lasam la hidratat! In felul acesta nu se vor arde atunci cand vom coace frigaruile!

  5. Asezam carnea pe betele pentru frigarui!

Daca coacem la cuptor:

Adaugam apa intr-o tava iar deasupra adaugam un gratar. Adaugam carnea pe gratar si coacem la cuptor la functia gril 5 minute dupa care intoarcem carnea, ungem cu putin ulei si coacem inca 3 minute sau pana ce vom optine culoarea dorita


Servim cu sosul de iaurt ramas, pite pentru souvlaki - reteta aici etc.


Pofta buna!




bottom of page