top of page

Baklava

Baklava este un desert insiropat pregatit cu foi fine de placinta si umplutura cu diverse combinatii de nuci, fistic, migdale etc.


Baklava este un desert foarte gustos, dar si cu multe calorii. Contine o cantitate mare de zahar si nu este recomandata consumarea acestuia in exces.


Prepararea retetei de baklava este un proces simplu, in special daca foile folosite pentru prepararea acestui desert sunt cumparate. In cazul in care vreti sa preparati foile acasa apasati aici, pentru cea mai simpla metoda de preparare a foilor.



Un alt desert asemanator Baklavalei este Saragli- a carei reteta o gasiti aici singura diferenta ar fi ca saragli este pregatit in rulouri pe cand Baklava este un desert cu foi suprapuse.


De obicei reteta de Baklava se pregateste cu 40 de foi de aceea veti avea nevoie de 2 pachete de foi fine de placinta.




Mod de preparare:



Tava 25X35 cm

Umplutura:

Adaugam nucile si fisticul intr-un robot de bucatarie si maruntim. Adaugam toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol incapator ai amestecam.


Pregatire:

Decupam foile, le asezam una peste cealalta, acoperim cu un prosop si pulverizam prosopul cu apa. In felul acesta foile nu se vor usca si vom putea lucra cu ele pana la final.

Topim untul la foc mic sau la microunde si amestecam cu uleiul.


Preparare Baklava:

*Ungem tava foarte bine pe toate partile. Adaugam 5 foi in tava unse fiecare cu amestecul de unt si ulei, iar deasupra adaugam putina umplutura!

*Asezam 2 foi deasupra unse fiecare cu unt, iar deasupra adaugam putina umplutura. Procedam la fel pana ce ne raman 5 foi pe care le asezam deasupra, fiecare foaie unsa cu unt.

*Deasupra adaugam untul ramas si pulverizam cu apa.

*Taiem desertul in bucati, fiecare bucata de desert recomandat ar fi sa adaugati in mijloc cuisoare, pentru a nu se misca foile in timpul coacerii!

*Dam la cuptorul preincalzit la 170°C (fara ventilatie), pentru 40 de minute.


Pentru sirop:

Adaugam toate ingredientele intr-o cratita si fierbem siropul 5 minute!


Insiropam desertul fierbinte cu siropul cald. Lasam sa se raceasca complet, dupa care dam la frigider 3-4 ore.



bottom of page