top of page

Carne de porc la tigaie

Unul dintre cele mai intalnite aperitive (meze) grecesti, este carnea de porc la tigaie mai ales la magazinele numite tsipuradiko - unde se servesc bauturi alcoolice de tipul palinca/tuica.


Carnea de porc la tigaie cu sos de mustar
Carne de porc la tigaie

Carnea de porc la tigaie sau =hirini tigania= se pregateste cu ingrediente putine. Mai nou au aparaut retetele cu sos de mustar sau cu ardei. In schimb in cele mai multe cazuri veti observa ca aceasta se pregateste doar cu sare, piper, oregan si vin.



Desi este cumva mai neobijnuit modul de preparare, vei observa ca aceasta carne la tigaie chiar daca este fara grasime, totusi este moale si gustoasa. Probabil ca va intrebati ce carne de porc sa folositi...sincer nu prea are importanta, doar sa tineti cont sa fierbeti carnea la foc foarte mic si sa lasati apa sa se evapore complet.


Mod de preparare:



  1. Taieti carnea de porc in bucati mai mici (asta daca nu ati cumparat carnea taiata de la macelarie).

  2. Adaugati carnea intr-o cratita sau tigaie inalta, acoperiti cu apa si fierbeti pentru 40 de minute (la foc mic) sau pana ce apa se evapora complet, iar carnea este frageda.

  3. Dupa ce apa se evapora complet lasati carnea 2 minute in cratita si amestecati, pentru a va asigura ca este uscata. Adaugati uleiul si sotati pana ce capata o culoare frumoasa pe toate partile.

  4. In caz ca adaugati usturoi sotati inca un minut si asigurati-va ca acesta nu se va arde, deoarece capata un gust amar.

  5. Adaugati vinul si lasati 3-5 minute la foc domol, pana ce se evapora alcoolul.

  6. Adaugati mustarul, zeama de lamaie, condimentati dupa gust si adaugati oregano si cimbru.

  7. Lasati sa fiarba la foc mic 7-10 minute, daca este necesar adaugati putina apa fierbinte sau zeama de legume/pui.


Pofta buna!



bottom of page