top of page

Cartofi baby / noi copti la cuptor

Recomand sa preparati aceasti cartofi baby / noi la cuptor atat pentru ocazii speciale dar nu numai. Sunt usor de preparat, de efect si foarte gustosi. II puterti prepara ca si garnitura sau aperitiv si sincer nu veti regreta.


Cartofi baby / noi copti la cuptor cu un sos delicios de patrunjel si usturoi
Cartofi baby / noi copti la cuptor

Aceasta este o reteta usoara, rapida si delicioasa pentru prepararea cartofilor baby la cuptor sau air fryer (friteuza cu aer cald), in schimb sunt de efect pe mesele festive si nu numai!



Cartofii au un gust delicios cu acest sos de usturoi si patrunjel si pot fi serviti alaturi de friptura, peste, legume coapte sau branzeturi.

Aceasta reteta nu este o reteta traditionala greceasca, dar se pregateste in unele restaurante mai putin taverne.



Mod de preparare:


  1. Adaugam cartofii intr-un bol incapator si adaugam apa rece si 1-2 linguri de otet. Spalam bine cartofii cu un burete de bucatarie curat si ii lasam deoparte sa se scurga de apa.

  2. Increstam cartofii cu un cutit pana in mijlovul cartofilor la fel ca si in reteta video.

  3. Asezam cartofii intr-o cratita si adaugam apa fierbinte si sarea.

  4. Fierbem la foc potrivit aproximativ 10 minute sau ana se inteapa usor cu o furculita!

  5. Strecuram cartofii si ii adaugam intr-o tava tapetata cu hartie de copt! Ungem cartofii cu putin ulei si ii dam la cuptorul preincalzit la 210°C (cu ventilatie), pentru 10-15 minute. Daca nu aveti un cuptor cu ventilatie, coaceti la 250°C pe scara din mijloc!

  6. Pentru sos adaugam toate ingredientele intr-un robot se bucatarie si maruntim.

  7. Servim cartofii fierbinti cu sosul format!


Pofta buna!




bottom of page