top of page

Skordalia cu cartofi

Skordalia cu cartofi este de fapt un piure de cartofi aromat cu usturoi si preparat cu mult ulei de masline.


Skordalia cu cartofi - piure de cartofi cu usturoi (Socordalia)
Skordalia cu cartofi

Skordalia poate fi servita ca si aperitiv sau ca si garnitura alaturi de cod prajit in crusta de bere sau alte preparate cu peste.



Skordalia poate fi preparata atat cu cartofi cat si cu paine - vezi reteta aici. In ambele variante fiind o garnitura delicioasa si usor de preparat. In varianta cu paine se poate regasi cu miez de nuca sau fara si este fara doar si poate o garnitura delicioasa si foarte satioasa.


Mod de preparare:


  1. Taiem cartofii in cubulete si ii asezam intr-o cratita. Acoperim cartofii cu apa si adaugam putin ulei de masline si sare. Fierbem la foc potrivit aproximativ 25-30 de minute, sau pana ce cartofii se inteapa usor cu o furculita.

  2. Curatam usturoiul si indepartam miezul acestuia, pentru un gust mai putin pronuntat dar si pentru a evita un gust amar sau eventuale balonari.

  3. Intr-un bol adaugam usturoiul pisat/ maruntit, zeama de lamaie, uleiul, usturoiul, piper si eventual putina sare. Amestecam totul foarte bine si lasam deoparte.

  4. Stoarcem cartofii fierti de surplusul de apa si cu ajutorul unui mixer ii facem piure, daca este necesar adaugam putina zeama in care au fiert cartofii.

  5. Cand cartofii au devenit piure, adaugam treptat amestecul de ulei cu usturoi si continuam sa mixam la viteza mare pana ce acesta se incorporeaza. In functie de textura pe care o dorim se poate adauga zeama fierbinte de la cartofii fierti.

Numaidecat sa serviti aceasta scordalia cu cod prajit in crusta de bere - reteta aici.



bottom of page