Scordalia cu paine un sos extrem de delicios, pe baza de paine, aromat cu usturoi si ulei de masline din belsug... este atat de bun incat nu te poti opri din mancat. Acest sos de scordalea se gaseste atat in varianta cu nuci cat si fara!
Scordalia-ua cu paine se prepara usor din paine veche inmuiata in apa. Dupa parerea mea este chiar mai buna decat scordalia-ua preparata cu cartofi si se prepara mult mai usor cu ingrediente simple la indemana oricui.
Procesul este foarte simplu, iar in cateva minute veti avea acest sos delicios si gustos! Cel mai bine este sa il lasati la frigider pentru cel putin o ora, astfel aromele se vor imbina iar acest sos de Scordalia va fi mult mai gustos.
Cuvantul Skordalea vine de la cuvantul skordo=usturoi.
Mod de preparare:
Luam painea veche si indepartam coaja.
Asezam miezul painii intr-un castron si adaugam apa. Apasam cu mainile painea pentru ca aceasta sa se umezeasca bine.
Stoarcem miezul de paine - lasand putina umezeala si maruntim cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu un tel (sita) pentru piure!
Asezam piureul de paine in bol si adaugam toate ingredientele enumerate mai sus! Eu personal indepartez mijlocul usturoiului pentr a fi mai usor de digerat!
Amestecam totul foarte bine, daca este necesar adaugam putina apa! Preferabil apa de la painea inmuiata! Pentru Scordalia-ua cu nuci cu siguranta va fi necesara mai multa apa si eventual mai putin ulei!
Dupa dorinta puteti inmuia painea si cu lapte! Mie personal imi place asa. Reteta poate fi modificata si imbunatatita dupa gustul fiecaruia!
Aceasta scordalia este o garnitura inedita peste prajit - vezi reteta aici sau la gratar dar si cu sfecla rosie - reteta aici!
Kali Orexi!
Comentários