top of page

Cheesecake sarat

Aceasta nu este o salata traditionala greceasca, dar avand vedere ca, contine ingrediente grecesti cred ca pot sa impartasesc reteta cu voi. Este mai degraba o reteta proprie dacat una traditionala.

Cheesecake sarat cu crema/ mouse de branza feta
Cheesecake sarat

Ingrediente:

  • 50 de g de pesmeti de orz (paximadia)

  • 50 de ml de ulei de masline




pentru crema de branza feta:

  • 200 de ml de smantana 35% grasime

  • 50 de grame de branza crema (tipul Philadelphia)- se poate folosi si light, dupa preferinta

  • 150 de grame de branza feta

  • putin piper

  • 1/4 de lingurita de oregan

Pentru sos

  • 100 de grame de bulion

  • o lingurita de ulei de masline

  • un catel de usturoi taiat in jumatate (il folosim doar pentru aroma, dupa care il aruncam)

  • un varf de cutit de oregano

  • sare si piper dupa gust

Pentru ornare

  • 150 de grame de rosii chery

  • 4-5 masline verzi fara samburi

  • 4-5 muguri de capere

  • 1 castravete

Avem nevoie de o forma cu diametrul de 15 cm.

Mod de preparare:


Incepem cu sosul pentru ca trebuie sa fie rece cand il adaugam. Punem toate ingredientele intr-o cratita si fierbem pentru 5 minute. Dupa care o punem la racit si dam putin la frigider.

Intr-un tocator de legume punem pesmetii si ii tocam marunt, dupa care adaugam uleiul si amestecam...

... apoi il ansamblam in forma.

Dam la frigider si facem crema de branza feta -amestecand toate ingredientele cu ajutorul unui mixer vertical. Dupa care asezam crema de branza peste pesmeti.

Dam la frigider pentru 10 minute, iar apoi adaugam sosul si ornam dupa bunul plac.


Pofta buna!




Commentaires


bottom of page