top of page

Cum pregatim legumele la abur

Legumele pregatite pe abur sunt mult mai gustoasesi mai sanatoase decat cele fierte in apa. Sunt foarte usor de facut si nu necesita neaparat aparat.


Legume asortate pregatite pe abur fara aparat special, necesar fiind doar sa fim atenti la timpul de fierbere
Legume asortate fierte pe abur

Daca doriti sa pregatiti legume asortate la abur, trebuie doar sa respectati timpul de fierbere, legumele fierte pe abur nu sunt atat de moi ca si cele fierte, dar sunt extrem de gustoase.


Avem nevoie de o oala in care sa punem o strecuratoare, dar aceasta sa nu intre cu totul inauntru, pentru ca apa pe care o vom adauga sa nu ajunga la stecuratoare, iar legumele sa se fiarba la abur.



Punem oala cu apa la fiert, iar cand apa este fiarta adaugam sare (recomandat ar fi sa opriti focul putin inainta ca sa nu va ardeti in momentul cand adaugati sarea)


Morcovi:

Curatam si spalam foarte bine morcovii, dupa care ii taiem dupa bunul plac. Timpul de fierbere depinde foarte mult de marimea in care ati taiat morcovii, si bineinteles de cat de moi va plac. Timpul de fierbere poate varia intre 10- 20 de minute.


Cartofi:

Dupa ce am curatat si spalat cartofii, ii taiem cuburi si spalam din nou, daca aveti posibilitatea puteti sa ii lasati aproximativ 5 minute in apa cu sare, sau apa cu lamaie.

Ii puteti pune la fiert deasupra morcovilor in acelasi timp cu morcovii, atat timp cat nu ati taiat bucati foarte mici.


Dovlecei:

II spalam foarte bine (ideal ar fi sa ii spalam in solutie de apa cu otet), pentru a indeparta toate impuritatile, dupa care ii taiem (ideal ar fi ca acestia sa fie de marime mica), pentru ca trebuie pastrata coaja de jur imprejur, altfel se vor sfarma. Timpul de fierbere poate varia de la 10-15 minute si ii asezam deasupra morcovilor.


Broccoli:

Taiem brocolul in bucati mai mici. Intr-un bol, adaugam o solutie de apa cu otet si lasam bucatile de broccoli cel putin 5 minute, ca sa se indeparteze toate impuritatile, dupa care spalam sub un jet de apa. Asezam intotdeauna deaspra ca sa nu se sfarme in timpul fierberii.


Dupa ce legumele sunt fierte le punem intr-un bol cu apa rece si gheata si lasam pentru 5-10 minute, in felul acesta isi vor pastra culoarea frumoasa si vie.


Reteta video pas cu pas:






댓글


bottom of page