top of page

Salata cu Naut

Salata cu naut este una dintre preferatele mele. Nautul este o sursa importanta de proteine, dar si o leguminoasa extrem de hranitoare si gustoasa!


Pregatesc aceasta salata de naut foarte des, este foarte hranitoare si delicioasa. O puteti pregati atat cu naut din conserva dar si cu naut uscat. Bineinteles ca pentru a fierbe nautul trebuie sa avem rabdare si sa lasam nautul la hidratat, dupa care il fierbem. Procesul acesta va lua ceva timp dar sincer merita. Puteti chiar sa fierbeti o cantitate mai mare de naut pe care il puteti pastra la congelator.



Puteti pregati aceasta salata chiar si ca si fel principal , deoarece este foarte gustoasa si satioasa. Iar pentru mai multa savoare o puteti servi cu branza Feta! In limba greaca o regasiti sub denumirea de "Revithia salata".


Mod de preparare:


Pregatirea nautului:

  1. Punem nautul la hidratat in solutia de apa cu bicarbonat de sodiu pentru cel putin 6 ore. Ideal ar fi 8-10 ore. Cu cat vom lasa mai mult nautul la hidratat, cu atat va fierbe mai repede!

  2. Spalam foarte bine nautul sub un jet de apa!

  3. Punem nautul la fiert cu apa, ceapa si foile de dafin. Fierbem la foc mic 35 de minute sau pana ce nautul este fiert fara ca acesta sa se decojeasca.

  4. Lasam sa se raceasca in apa in care a fiert pentru 20 de minute dupa care strecuram nautul!


Pregatirea ardeilor:

Curatam ardeii de seminte si ii coacem pe plita/la cuptor functia grill(cate 5 minute pe fiecare parte)/pe aragaz. Dupa care ii asezam pe o farfurie si acoperim cu un capac si lasam aproximativ 10 minute dupa care decojim ardeii!


Amestecam toate ingredientele impreuna - mai putin zeama de lamaie si dam la frigider pentru 15 minute sau lasam putin la temperatura camerei pentru a se imbina putin aromele. Dupa care servim!


Pofta buna!

bottom of page