top of page

Ficat de vita cu sos de lamaie

Ficatul de vita in sos de lamaie este cu siguranta solutia ideala in zilele in care suntem in lipsa de timp. Se face usor si rapid si poate fi gata in doar cateva minute. (Bineinteles daca omitem timpul in care marinam ficatul).


Ficat de vita, fraged si gustos
Ficat de vita in sos de lamaie

Exista mai multe variante de a pregati ficatul, cea mai cunoscuta dintre acestea in bucataria greceasca, este cea de ficat la gratar, delicioasa de astfel. Orice reteta ati alege, marinati intai ficatul in lapte, deoarece in felul acesta vom elimina o parte din sange, iar ficatul va deveni foarte gustos si moale in acelasi timp. Ficatul in sos de lamaie (Sikoti lemonato), iese intotdeauna fraged, aromat fara sa fie greu de digerat!


Aceasta reteta se poate prepara atat cu ficat de vita cat si cu ficat de porc.Pentru ficat de miel sau ied puteti incerca reteta de Mageiritsa! Ficatul, cu aceasta reteta iese intotdeauna moale si delicios, important este sa nu fie gatit in excess. Este important pentru organismul nostru deoarecea aduce un aport important de fier.


Stati ca:

Studiile arata ca fierul in asociatie cu calciu nu se asimileaza in orgamism! De aceea este de preferat ca acest preparat sa nu il servim cu produse lactate!

Mod de preparare:



  1. Cerem macelerului sa taie ficatul in fasii nu foarte subtiri, sau putem taia ficatul cu un cutit foarte ascutit (cel mai bine si mai uniform se taie atunci cand e putin inghetat)! Taiem ficatul in bucati de cate 1,5 cm. Atentie! Ficatul sa fie la temperatura camerei atunci cand il gatiti.

  2. Asezam ficatul intr-un bol si adaugam laptele. Acoperim si lasam la marinat aproximativ 30 de minute!

  3. Spalam ficatul sub un jet de apa pana ce apa ramane curata si lasam in strecurator pana ce se scurge putin apa.

  4. Pe o farfurie asezam o hartie de bucatarie si adaugam ficatul si stergem foarte bine!

  5. Amestecam ficatul cu ulei si piper!

  6. Incalzim putin tigaia si adaugam ficatul fara sa inghesuim prea mult in tigaie. Calim cate un minut pe fiecare parte la foc mediu! Repetam procesul daca este necesar!

  7. Adaugam usturoiul in tigaie si calim aproximativ 1 minut!

  8. Adaugam apa fierbinte, oregano si fierbem aproximativ 3 minute la foc mic!

  9. Amestecam zeama de lamaie cu amidon si daugam in cratita!

  10. Condimentam cu sare si luam cratita de pe foc.





bottom of page