top of page

Mancare cu carnati (spetzofaei)

Mancare picanta cu carnati prajiti si sos de rosii cu ardei denumit Spetzofaei, care isi are originea din zona muntoasa Pelion, in apropierea orasului Volos!

Mancare de carat cu ardei, ceapa si sos de rosii
Spetsofai - Mancare de carnat cu ardei

O mancare delicioasa , care consider ca va fi pe placul tuturor. Se poate servi atat ca si aperitiv cat si ca fel principal. Eu bineinteles ca o prefer cu carnatii nostri romanesti, usor afumati, care au un gust extrordinar. Dar bineinteles ca daca nu aveti carnati de casa, oricare ati folosi sunt ideali pentru prepararea acestei mancari.



In Pilio(Pelion) este considerata o mancare traditionala si se poate regasi pregatita si alaturi de fasolea uriasa (gigantes) a carei reteta o gasiti apasand aici! In cele mai multe cazuri se pregateste cu ardei dulci, lunguieti verzi si rosii de tipul Kapia, dar puteti prepara cu ardeii care va plac!

Mod de preparare:



  1. Taiem carnatul in fasii nu foarte subtiri!

  2. Incalzim o cratita foarte bine si adaugam carnatii! Sotam cate 3 minute pe fiecare parte pana ce carnatii se rumenesc bine!

  3. Luam carnatii pe o farfurie!

  4. Tocam ceapa si taiem ardeii!

  5. Calim ceapa la foc domol pentru 3 minute. Adaugam ardeii si calim inca 3-5 minute!

  6. Adaugam carnatii si condimentam cu sare, piper, fulgi de ardei iute...

  7. Adaugam vinul optional si lasam alcoolul sa se evapore!

  8. Adaugam sucul de rosii si fierbem 10 minute la foc mic!


Pofta buna!



bottom of page