top of page

Pasta de ardei

Adevarul e ca pasta de ardei imi place foarte mult. Da un gust foarte placut in special preparatelor cu paste sau in mancarile facute cu suc de rosii.


Pasta de ardei capia/grasi, foarte usor de facut
Pasta de ardei

Aceasta pasta de ardei se poate face atat cu ardei gras cat si cu ardei Kapia. Eu am folosit ardei Kapia.



Aveti grija sa spalati ardeii foarte bine,mai ales daca nu aveti gradina proprie. Eu recomand spalarea acestora intr-o solutie de apa cu otet, iar apoi clatiti cu apa din abundenta. In locurile mai greu accesibile, folositi o periuta.


Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de

  • 2 kg ardei Kapia/grasi

  • 1 lingurita de sare neiodata

  • putin ulei


Mod de preparare:



  1. Dupa spalare lasati ardeii sa se scurga de apa si porniti cuptorul la 250 de grade. Asezati ardeii intr-o tava si ii ungeti pe fiecare in parte cu ulei. Dati tava la cuptorul preincalzit pentru 10-15 minute, iar daca este necesar (in special pentru cuptoarele fara ventilatie), intoarceti ardeii si mai lasati inca 5 minute. Ardeii se pot coace chiar si la gratar sau intr-o tigaie.

  2. Atentie: Nu coaceti foarte mult ardeii la cuptor, deoarece asta nu va ajuta ca acestia sa se decojeasca mai usor. In schimb se vor arde si in interior si nu vor avea o culoare frumoasa.

  3. Dupa ce ardei s-au copt lasati putin sa se raceasca. Ii decojim si ii curatam de seminte, dupa care ii trecem printr-un robot de bucatarie/tocator de legume, pana ce optinem o pasta. Adaugam pasta obtinuta intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu sarea si fierbem la foc potrivit, amestecand continuu, pentru 10 minute.

  4. Odata ce pasta de ardeii ajunge la textura dorita, o asezam in borcane sterilizate, dupa cum am mai spus si la pasta de rosii, (las borcanele la cuptor pentru 15 minute la 120 de grade).

  5. Umplem borcanele sterilizate cu pasta de rosii, adaugam putin ulei deasupra (asta ajuta la prevenirea formarii mucegaiului), inghidem borcanele cu capac. Asezam din nou borcanele la cuptor (care este cald- fara sa il pornesc) si lasam borcanele acolo pana a doua zi.

  6. Depozitam in loc ferit de caldura, lumina si umezeala!



Comments


bottom of page