top of page

Paste cu sos de rosii si Feta

Pastele in sos de rosii si Branza Feta sunt foarte gustoase si extrem de usor de preparat. Este o reteta care se poate prepara in mai putin de 20 de minute si este extrem de gustoasa.



Nu de putine ori din lipsa de timp aleg sa pregatesc aceste paste in sos de rosii cu branza Feta, dar si pentru ca ne plac extrem de mult. Dupa dorinta se pot adauga si samburi de pin sau susan si va asigur ca va iesii combinatia perfecta.



Chiar daca pastele sunt specialitatea italienilor, in grecia sunt foarte indragite. Sunt persoane care consuma paste aproape zilnic, sigur ca acest lucru nu este recomandat. Cea mai intalnita reteta de paste fiind PASTITSIO - a carei reteta o veti gasi aici.



Mod de preparare:



Sosul:

  1. Intr-o cratita sau tigaie inalta, adaugam uleiul ceapa, putina sare si calim 2-3 minute! Adaugam usturoiul, pasta de rosii si vinul. Lasam alcoolul sa se evapore 2 minute dupa care adaugam rosiile taiate marunt, oregano, patrunjel si apa.

  2. Fierbem aproximativ 7-10 minute la foc potrivit, dupa care lasam sosul deoparte!


Pastele:

  1. Adaugam pastele in apa clocotita, la care am adaugat o lingura de sare si fierbem 3 minute mai putin decat timpul recomandat pe ambalaj. Lasam oala cu pastele deoparte si adaugam cratita in care am pregatit sosul!

  2. Adaugam pastele in cratita cu sos si daca este necesar adaugam putina apa fierbinte (de la pastele fierte) si lasam sa fiarba 2 minute.

  3. Luam cratita de pe foc si adaugam untul, amestecand usor pana ce acesta se va topii, apoi adaugam branza Feta si amestecam.

  4. Servim cu cascaval ras si busuioc!


Pofta buna!



Comments


bottom of page