top of page

Placinta cu branza

Placinta cu branza sau turopita este o placinta delicioasa cu foi crocante, care poate fi un snak potrivit pentru orice moment al zilei.

Placinta rasucita cu branza si foi fine facute acasa
Placinta rasucita cu branza

Placinta cu branza este o placinta usor de preparat, mai ales daca optati pentru foi din comert. Daca totusi aveti timp la dispozitie si indemanare, propun sa preparati foile acasa dupa reteta apasand aici. O placinta delicioasa cu multa branza care pur si simplu se topeste in gura.



Secretul principal pentru foi crocante este pulverizarea acestora cu apa sau apa cu putin otet. Veti observa diferenta, mai ales daca foile sunt cumparate, acestea vor fi crocante dar nu uscate si foarte gustoase. Mai mult va puteti ghida dupa reteta video de mai jos.



Mod de preparare:




  1. Intr-un bol adaugam ouale si batem putin cu o furculita sau un tel.

  2. Adaugam iaurtul si amestecam pana ce se incorporeaza!

  3. Adaugam branzeturile maruntite, menta si amestecam pana ce se incorporeaza foarte bine.

  4. Luam cate o foie (nu uitati sa le decongelati in prealabil la frigider, in caz ca aeste necesar), o ungem cu ulei si impaturam in doua.

  5. Adaugam umplutura la unul dintre capete, pulvetizam foia cu apa si rasucim foaia. In caz ca vreti mai mult aluat, puteti adauga 2 foi suprapuse.

  6. Rasucim foia umpluta in forma de melc si asezam in tavaunsa in prealabil cu ulei. Continuam la fel cu toate celelalte foi pana se umple tava. Eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 30 de cm.

  7. Ungem placinta cu ulei, pulverizam placinta cu apa si dam la cuptorul preincalzit la 160°C, pentru 50 de minute.

  8. Pentru a se pastra crocanta, taiati placinta cat este fierbinte si lasati sa se raceasca putin pe un gratar.

Pofta buna!




bottom of page