top of page

Placinta cu dovlecel

Placinta cu dovlecel , este atat de aromata si gustoasa incat sigur va va determina sa o pregatiti iar si iar. Mai ales ca este foarte usor de facut si gata de dat la cuptor in mai putin de 10-15 de minute.


Placinta de dovlecel fara foi cu branza feta
Placinta de dovlecel

Aceasta placinta fara foi se pregateste usor este foarte gustoase si se poate servi pentru mic dejun, snack sau cina. Merge atat de bine cu o salata greceasca - reteta aici, incat nu va fi necesar sa pregatiti altceva.


Se spune ca aceasta placinta provine din Tesalia si este inspirata de la placinta fara foi numita Batzina, care se pregatea la inceput doar cu branza de capra numita Batzos si cu aluatul de chec. Dar cu timpul Batzina se poate regasi si cu dovlecei sau spanac- vezi reteta aici si este gustoasa, satioasa si simplu de preparat!

Mod de preparare:



  1. Razalim dovleceii/dovleacul prin razatoarea mare si adaugam sare! Amestecam si lasam deoparte 5-10 minute!

  2. Cu ajutorul unui tel batem ouale cu putina sare! Adaugam iaurtul si uleiul si amestecam pana ce se omogenizeaza!

  3. Amestecam faina impreuna cu praful de copt!

  4. Adaugam faina la compozitia lichida, in etape si amestecam, pana ce optinem o compozitie omogena!

  5. Stoarcem dovleceii intre palme sau cu ajutorul unui prososp!

  6. Taiem marunt verdeturile si incorporam toate ingredientele!

  7. Tapetam o tava cu ulei si faina (sau cu hartie de copt/cerata) si adaugam compozitia!

  8. Dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40-45 de minute! Facem testul cu scobitoarea!

  9. Lasam deoparte 20 de minute sa se raceasca putin dupa care putem taia si servi!


Kali orexi!




bottom of page