top of page

Salata greceasca

Salata greceasca sau taraneasca (horiatiki salata), este una dintre cele mai intalnite salate pe meleagurile grecesti, iar dupa parerea mea si una dintre cele mai gustoase, sanatoase si satioasa. Poate fi mancata in orice moment al zilei, fie ca fel principal, fi ca si garnitura.

Cea mai raspandita salata de pe meleagurile grecesti care este foarte cunoscuta in intreaga lume
Horiatiki salata - Salata greceasca taraneasca

Salata greceasaca este foarte satioasa si bogata in vitamine. Rosiile sunt bogate in vitamine, precum: vitamina A, vitamina C si antioxidanti. Castravetii sunt saraci in calorii, dar contin multe vitamine si minerale. Maslinele sunt bogate in vitamine si acizi grasi(Omega3, Omega6, Omega9), sunt de asemenea bogate in fier, si o sursa importanta de vitamina E, calciu si fibre.



Dar ce face de fapt salata greceasca sa fie atat de gustoasa!? Ei bine ingredientele proaspete, legumele de sezon folosite, uleiul de masline extra virgin, maslinele Kalamon, branza Feta si nu in ultimul rand oregano, care de obicei este cules din zonele muntoase si are o aroma extraordinara si un gust senzational.


Ce este branza Feta? Branza feta este un fel de telemea, doar ca in mod traditional este compusa din lapte de oaie 70% si lapte de capra 30% si este foarte bogata in calciu.

 

Mod de preparare:



Se spala bine toate legumele si se taie (dupa preferinta).


...adaugam rosiile, castravetii si ceapa intr-o farfurie.

....adaugam ulei de masline si oregano si amestecam!

...adaugam maslinele, branza feta si ardei si ornam dupa bunul plac!

...adaugam deasupra putin ulei de masline si oregano!


Pofta buna!

bottom of page