top of page

Placinte cu branza in aluat fraged

Placintele cu branza in aluat fraged sau universal, sau Tiropitakia Kourou sunt extrem de gustoase si sunt un snak potrivit pentru orice moment al zilei. Sunt usor de preparat si se coc destul de repede. Iar aluatul il puteti pregati chiar si cu o zi inainte.

Placinte cu branza si aluat fraged (kourou) preparat acasa
Placinte cu branza si aluat fraged (kourou)

Aceste placinte se pot prepara cu orice va place, uneori se regasesc umplute chiar si cu crenvusti/carnati mici. Dar le puteti prepara de asemenea cu carne tocata, cu carne de pui, cu ciuperci etc.


Aceste placintele sunt favoritele copiilor si se pot prepara orice dimensiune va place. Reteta de aluat o puteti gasi apasand aici, iar daca doriti sa preparati iaurt acasa vedeti reteta aici. Puteti prepara chiar si branza proaspata acasa in doar cateva minute, vedeti reteta aici!

Mod de preparare:



  1. Pentru aluat:Intr-un bol adaugam oul, untul la temperatura camerei, iaurtul, ulaiul de masline, sarea, otetul si amestecam cu un tel pana ce se incorporeaza toate ingredientele.

  2. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt.

  3. Adaugam treptat faina in bolul cu compozitia lichita si amestecam la inceput cu telul, dupa care amestecam cu mana 3-4 minute pana ce se incorporeaza faina. Daca aluatul este foarte moale si lipicios, adaugati putina faina extra.

  4. Dam aluatul la frigider aproximativ 2 ore sau la congelator pentru 40 de minute.

  5. Pentru umplutura: Intr-un bol adaugam albusul de ousi batem putin cu o furculita sau cu un tel. Adaugam iaurtul si amestecam.

  6. Adaugam branza maruntita, cascaval (optional), marar (optional) si amestecam.

  7. Impartim aluatul in 2-3 parti si intindem foile. Decupam foile cu un pahar si adaugam umplutura!

  8. Indoim aluatul decupat si inchidem cat mai bine placintele.

  9. Ca sa ne asiguram ca sunt perfect inchise apasam cu o furculita la fel ca si in reteta video!

  10. Ungem deasupra placintelele cu galbenusul de ou amestecat cu smantana/lapte!

  11. Adaugam susan (daca va place) si dam la cuptorul preincalzit la 170°C (fara ventilatie) pentru 20-25 de minute.

  12. Lasati sa se raceasca pe un gratar si serviti atat reci cat si calde.

Pofta buna!




bottom of page