top of page

Salata de vinete

Salata de vinete este nelipsita in perioada de vara, ne place atat de mult incat obijnuim sa o mancam aproape la fiecare masa.


Salata de vinete fara maioneza
Salata de vinete in stil greceasc

Obijnuiesc sa fac salata de vinete in stil grecesc, deoarece dupa parerea mea, maioneza este grea la stomac, mai ales in perioada de vara, cand din cauza caldurii, sistemul digestiv e mai pasiv, dar va asigur ca aceasta salata chiar si fara maioneza va fi delicioasa.

Mod de preparare:


Intepam vinetele cu o furculita, pe toate partile si le asezazam intr-o tava impreuna cu ardeii capia. Ungem cu putin ulei si dam la cuptoru preincalzit la 200 de grade, pentru 20 de minute sau pana se rumenesc putin deasupra (depinde de cuptor).



Odata trecute cele 20 de minute, intoarcem vinetele pe partea cealalta si daca e necesar intoarcem si ardeii si lasam inca 10-15 minute la cuptor.


Dupa ce ardeii s-au copt, ii asezam pe o farfurie si ii acoperim cu un capac. Cu ajutorul aburului ce se va forma, va fi mult mai usor sa curatam ardeii.


Vinetele le dam la cuptor pentru inca 10-15 minute la functia grill, aceasta va da un gust placut usor afumat. Bineinteles ca cei care aveti grill cu carbuni, puteti coace vinetele vor avea un gust bestial.


Scoatem vinetele de la cuptor si le curatam cat sunt inca fierbinti, deoarece daca le lasam cu coaja isi vor schimba culoare si e posibil sa fie amare, le asezam intr-o strecuratoare si le lasam deoparte. Curatam ardeii sii ii taiem marunt.


Intr-un tocator de legume adaugam zeama de lamaie, uleiul, si ceapa, usturoiul si maruntim, apoi adaugam patrunjelul, sarea si piperul si amestecam inca putin.


Tocam vinetele foarte bine si amestecam toate ingredientele. Dam la frigider pentru cel putin o ora dupa care se poate servi.


Reteta video pas cu pas:




Pofta buna!



bottom of page