top of page

Salata verde

Salata verde (prasinii salata - πράσινη σαλάτα) este foarte usor de facut si cu un dresing delicios!

salata verde cu marar si ceapa verde
Salata verde cu ceapa verde si marar

Grecii sunt obijnuiti ca la fiecare masa sa manance si salata alaturi de felul principal, fie ca e salata verde, salata de rosii sau salata de legume fierte. Este de altfel foarte satioasa si o alegere excelenta pentru masa de seara.
Salata verde este o sursa de vitamine precum: vitamina C, vitamina K, calciu, acid folic, fier, vitamina A, vitamina B6, potasiu, si altele. Salata este recomandata pentru combaterea problemelor de digestie, datorita fibrelor pe care le contin.

 

Mod de preparare a salatei:


Salata recomand sa fie cat mai proaspata. Se rup frunzele de la capatana una cate una. Se pun intr-un vas cu apa in care am diluat putin otet pentru 1-2 minut.

Se spala fiecare frunza sub un jet de apa pentru a elimina restul de nisip sau insecte si se lasa putin sa se scurga.La fel procedam si cu frunzele de spanac, dupa care curatam si spalam ceapa verde si mararul.



Taiem salata, spanacul, ceapa si mararul. Si le amestecam intr-un bol, dupa care adaugam dressing-ul si servim.


Mod de preparare dressing:

Pentru a fi mai usor eu folosesc un blender vretical, adaug toate ingredientele in vasul blenderului si mixez pentru cateva secunde. Dar daca nu avem blender, la fel de bine putem folosi un borcan cu capac sau un shaker.



....amestecam salata taiata impreuna cu dressing-ul si servim.

Pofta buna!








Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page