top of page

Bougatsa sarata cu branza

Bougatsa sarata cu branza este probabil cea mai simpla placinta cu branza pe care am preparat-o pana acum. Si una dintre cele mai gustoase placinte cu branza!


Bougata sarata cu branza, una dintre cele mai simple placinte cu branza pregatite pana acum!
Bougatsa sarata cu branza

Bougatsa se poate gasi atat in varianta dulce cat si cea sarata. Bineinteles ca acum ceva timp am pregatit reteta de Bougatsa dulce cu crema de gris - reteta apasand aici, care este extrem de gustoasa si usor de preparat. In varianta sarata Bougatsa poate fi regasita in diferite combinatii cu branza, cu sos de carne sau cu carne de pui (ceva mai rar).



Bougatsa se numesc foile preparate cu apa, faina si unt care se intind la fel ca in Dobrogea cu mult ulei pe o suprafata destul de mare. In schimb cea mai simpla varianta de a prepara aceasta placinta este cu foi din comert. Daca totusi doriti sa preparati foile in casa puteti vedea reteta cea mai simpla apasand aici!


Mod de preparare:


Umplutura:

  1. Intr-un bol adaugam albusul si il batem usor cu o furculita.

  2. Adaugam branzeturile faramitate si amestecam!

  3. Lasam umplutura deoparte!

  4. Topim untul la foc foarte mic sau la cuptorul cu microunde!

  5. Luam o foaie si o ungem cu untul topit - impaturam foaia in doua parti egale - ungem jumatatea cu unt topit si impaturam din nou in doua parti egale. Lasam foia deoparte!

  6. Adaugam o bucata de hartie de copt pe suprafata de lucru! Asezam prima foaie deasupra hartiei de copt, ungem cu unt topit si pulverizam cu apa! Suprapunem cele 2 foi ramase deasupra primei foi! Ungem in prealabil cu unt topit si pulverizam cu apa fiecare foaie in parte!

  7. Adaugam foaia impaturata in mijloc, iar deasupra acesteia adaugam umplutura!

  8. Impaturam foile din partea de jos si din partea de sus inspre mijloc. Pulverizam din nou cu apa, dupa care impaturam foile ramase in lateral (stanga si dreapta). Ungem cu unt topit si pulverizam cu apa.

  9. Dam la cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 30 de minute! Servim pe cat posibil placinta cat e inca calda!


Pofta buna!



bottom of page