top of page

Carne de vita in sos de lamaie

Carnea de vita in sos de lamaie (Mosharaki lemonato), este o mancare greceasca care se pregateste mai ales in perioada de Toamna-Iarna. O mancare foarte gustoasa, cu putine ingrediente si usor de pregatit!

Carnea de vita in sos de lamaie, recomandata de nutritionisti
Carne de vita in sos de lamaie

Pentru a avea parte de cea mai moale carne de vita nu uitati sa o lasati la temperatura camerei inainte de a o gati, iar apoi sa o gatiti la foc mic. Carnea gatita la foc mic va deveni frageda, iar aromele cat si vitaminele se vor pastra mai mult!


De mic copil ador lamaia, iar preparatele cu lamaie sunt preferatele mele. Recomand sa preparati aceasta mancare si cu carne de porc- pentru cei ce nu consumati carne de vita, este o bunatate!

Carnea de vita este importanta organismului, deoarece aduce un aport important de vitamina B12 si fier. Si sunt convinsa ca daca va place carnea de vita va va placea si reteta de carne de vita in sos de rosii cu orzo (mosxaraki youbetsi)- reteta aici!

Mod de preparare:



  1. Scoatem carnea de la frigider cu cel putin o oara inainte, pentru ca aceasta sa ajunga la temperatura camerei.

  2. Taiem carnea in bucati mai mici ( daca nu ati rugat macelarul sa faca asta) si asezam carnea intr-o cratita. Adaugam apa cat sa acopere toata carnea si fierbem la foc mic 15-20 de minute!

  3. Strecuram carnea si clatim sub un jet de apa!

  4. Intr-o cratita adaugam uleiul de masline si ceapa tocata marunt! Calim ceapa pentru 5 inute la foc mic, pana ce aceasta isi schimba culoarea!

  5. Adaugam carnea fiarta in prealabil si strecurata! Adaugam usturoiul si calim 2-3 minute (atentie usturoiul nu trebuie sa devina maroniu deoarece va deveni amar)!

  6. Adaugam apa, morcovii, tulpinile de patrunjel si oregano! Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ o ora, sau pana ce carnea devine frageda si moale!

  7. Condimentam cu sare si piper!

  8. Diluam amidonul cu putina zeama de lamie si adaugam deasupra carnii, impreuna cu putin patrunjel tocat!

  9. Lasam sa fiarba inca 5 minute dupa care servim!

Aceasta carne merge foarte bine cu orez pilaf- reteta aici, piure de cartofi- recomand piureul fara lapte (se asimileaza mai bine fierul in organism)- reteta aici, sau cartofi la cuptor - reteta aici!


Pofta buna!



bottom of page