top of page

Cotlet de porc la cuptor

Ador cotletul de porc, din pacate aici (Grecia) nu se gaseste decat cu os si este folosit in general pentru gratar (brizola). In schimb eu am rugat macelarul sa imi dezoseze o bucata intreaga. A avut in jur de 5-6 oase, in felul acesta am optinut o bucata de carne in jur de 1,3 kg.



Nu va spun, a fost delicioasa. Musafirii mi-au spus ca a avut un gust divin. Carnea frageda si aromata, iar sosul usor picant ne-a placut foarte mult. Cred ca este o mancare ideala pentru ocaziile speciale, sau chiar si pentru mesele de Duminica petrecute in familie.



Singurul secret pentru o carne frageda este sa o lasati la temperatura camerei, chiar si pentru 2-3 ore, depinde bineinteles de marimea acesteia. In felul acesta se va gatii mult mai repede si va fi suculenta si delicioasa. Si nu uitati dupa ce luati carnea de la cuptor sa o lasati putin deoparte inainte de a o taia, astfel isi va pastra sucurile in interior.


Mod de preparare:



Pregatim marinada amestecand toate ingredientele. Legam carnea cat se poate de strans cu o ata, apoi ungem carnea cu marinada si o 'ambalam' intr-o hartie de copt.


Punem carnea intr-un vas de yena cu capac si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 1 ora- 1 ora si 15 minute. Apoi lasam carnea, acoperita sa se odihneasca aproximativ 20-25 de minute.


Pentru sos:

Intr-o tigaie adaugam 2 linguri ulei de masline la care vom adauga o lingurita pasta de ardei sau pasta de rosii. Adaugam vinul rosu si lasam sa fiarba 5 minute. Apoi adaugam zeama pe care carnea a lasat-o in tava. Strecuram si lasam aproximativ 3 minute sa fiarba.

In paralel diluam amidonul cu apa rece si adaugam la sos putin cate putin, amestecand continuu, pana ce ajungem la textura dorita.


Taiem carnea si servim!


Pofta buna!




bottom of page