top of page

Dovlecei umpluti cu carne

Una dintre retetele preferate de vara sunt dovleceii umpluti cu carne si copti la cuptor in sos de rosii. O mancare gustoasa si foarte aromata!


In mod normal aceasta reteta (yemista=legume umplute, me kima=cu carne tocata) se pregateste cu diverse legume :ardei si rosii, vinete sau dovlecei. Este o mancare delicioasa de vara care merita incercata. Si nu omiteti cartofii ca si garnitura, veti fi surprinsi de gustul acestora.



Bineinteles ca cea mai renumita mancare de dovlecei din bucataria grecesca sunt dovleceii umpluti cu carne tocata orez si serviti cu un sos delicios de ou si lamaie, reteta aici!


Mod de preparare:



Pentru dovlecei:

  1. Curatam putin dovleceii ,ii taiem putin deasupra si indepartam miezul. Nu aruncati miezul cu acesta puteti prepara chiftelute de dovlecei - reteta aici!

  2. Pastram capacele dovleceilor si saram dovleceii si capacele acestora si asezam in tava si saram dovlecei. Lasam dovleceii la scurs in tava, procesul acesta este important deoarece va face dovleceii mai moi si va indeparta gustul amar al acestora!


Pentru umplutura:

  1. Intr-o cratita adaugam uleiul si carnea tocata, sare, piper si calim pentru cateva minute pana ce carnea isi schimba culoarea.

  2. Adaugam 2/3 din ceapa tocata si calim 3-4 minute.

  3. Adaugam orezul, pasta de rosii si amestecam!

  4. Adaugam sucul de rosii, patrunjelul taiat marunt si menta! Amestecam totul si luam cratita de pe foc!

  5. Umplem dovleceii si acoperim cu capac!


  1. Taiem cartofii si ii asezam in tava intre dovlecei!

  2. Amestecam toate ingredientele ramase pentru a forma sosul si adaugam in tava, deasupra cartofilor.

  3. Hidratam o hartie de copt in apa si acoperim tava!

  4. Dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 45 de minute (fara ventilatie)!

  5. Indepartam hartia de copt si adaugam putin ulei din tava, deasupra dovleceilor. Dam la cuptor inca 5 minute sau pana ce vom obtine culoarea dorita!


Pofta buna!




Comments


bottom of page