top of page

Chiftele de dovlecel

Chiftele cu dovlecel sau kolokithokeftedes sunt un aperitiv grecesc foarte gustos si aromat, cu menta si marar.


Chiftele de dovlecel cu branza feta si menta
Chiftele de dovlecel

Chiftelele de dovleac/dovlecel, sunt un aperitiv cu un gust senzational pe care trebuie neaparat sa il incerci. Au o combinatie exploziva de ierburi care iti vor lasa gura apa chiar inainte de a ajunge la papilele gustative si sunt ideale penru orice moment al zilei.


Chiftelele de dovlecei sunt un aperitiv excelent pentru perioada verii. Sunt gustoase, aromate si usor de preparat. Grecii adauga menta si marar pentru prepararea acestora, iar in combinatie cu branza Feta iese ceva de nedescris.

Bineinteles ca de obicei se preapara prajite dar le puteti prepara si la cuptor...200°C, cu ventiletie pentru 15-20 de minute. Daca doriti o varianta mai sanatoasa a aceastor chiftele cu dovlecel puteti accesa o reteta aici.

 

Mod de preparare:




  1. Razalim dovlecelul/dovleacul si il amestecam cu putina sare. Lasam deoparte aproximativ 10 minute.

  2. Stoarcem dovlecelul cu mana sau cu ajutorul unui tifon/prosop de bucatarie.

  3. Intr-un bol incapator adaugam ouale, piper si amestecam foarte bine cu un tel. Adaugam treptat faina, praful de copt si amestecam cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

  4. Adaugam dovleceii, ceapa tocata, mararul, menta, branza Feta/telemea faramitata si amestecam totul foarte bine.

  5. Intr-o tigaie adaugam uleiul si lasam sa se incalzeazca cat mai bine.

  6. Formam chiftelele si le trecem prin faina!

  7. Prajim chiftelutete in baie de ulei fierbinte, dupa care le asezam pe o hartie de bucatarie si servim cu tzatziki sau sos de iaurt!


Pofta buna!




Comments


bottom of page