top of page

Friptura de miel

Friptura de miel la cuptor cu cartofi, este o mancare foarte usor de preparat, cu putine ingrediente si foarte gustoasa.




Carnea este frageda si aromata, iar cartofii pur si simplu se topesc in gura. De fapt grecii sunt adeptii mancarilor preparate cu ingrediente putine, dar asta nu inseamna ca mancarea nu este gustoasa, ci din potriva.



Atat lamaia cat si oregano, care se folosesc in foarte multe preparate dau un gust deosebit mancarilor. Coaja de lamaie da o aroma aparte de prospetime cat si un gust deosebit mancarii. Incercati totusi sa cumparati lamai care nu sunt ceruite, pentru a putea consuma coaja.



Mod de preparare:



  1. Inainte de a incepe ne asiguram ca ingredientele sunt la temperatura camerei, in special carnea. Acest lucru va face ca, friptura sa fie mult mai frageda si suculenta. Apoi spalam foarte bine carnea sub un jet de apa.

  2. Adaugam toate ingredientele intr-o tava si amestecam foarte bine totul. Adaugam aproximativ 200 ml apa si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 30 de minute.

  3. Intoarcem carnea si cartofii, adaugam putina apa fierbinte si dam la cuptor inca 25 de minute sau pana de carnea va avea culoarea dorita.

As recomanda sa serviti aceasta mancare cu sos tzatziki reteta scrisa aici cu toate secretele! Si aici gasiti reteta de Friptura de miel pregatita la foc mic,


Pofta buna!




bottom of page