top of page

Trigoane cu branza

Placintele Trigoane cu branza sunt foarte raspandite aici in Grecia,(Tiropitakia trigono) dar se pot regasi si umplute cu spanac sau cu diverse ierburi (hortopitakia).


Cele mai dragi mie in perioada de Primavara sunt placintele umplute su stevie si fenicul, pe care le prepar frecvent mai ales daca postim. Aceste placinte se pot pregatii cu foi de placinta din comert, sau puteti pregatii singuri aluatul dupa reteta de mai jos, cu o tehnica ce poate fi folosita chiar si de cei care nu sunt obijnuiti cu intinderea foilor.



Pentru aceasta am folosit o masina de taietei, dar foarte usor puteti pregati foi de placinta acasa, cu o metoda pe care am prezentat-o cu ceva timp in urma.



Mod de preparare:



Incepem cu aluatul, amestecand toate ingredientele lichide, impreuna cu sarea - pana ce aceasta se dizolva. Adaugati lichidul deasupra fainii si framantati pana ce optineti un aluat nelipicios si nu foarte moale. Lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 de minute.


Pregatiti umplutura amestecand branza Feta cu branza proaspata, dupa care adaugam iaurtul si toate ingredientele ramase si amestecam.


Intindem aluatul si formam placintele la fel ca in reteta video de mai jos! Ungem placintele cu ou batut si presaram optional cu susan!


Sfaturi utile:

  • Pentru umplutura, daca aveti o branza foarte sarata o puteti amesteca cu cateva linguri de Bechamel, in felul acesta nu se mai adauga ou+iaurt+gris.

  • La umplutura se poate adauga menta, oregano, marar rosii uscate, masline etc

  • Pentru ca foile sa se intinda mai usor cu masina de taietei, si pentru a nu adauga prea multa faina, inlocuiti o parte din faina cu gris fin, atunci cand framantati!



bottom of page