top of page

Chiftele cu naut

Chiftele cu naut si cartofi de post sau Revithocheftedes! Aceasta reteta este o varianta mai fina a chiftelelor falafel, mult mai usor de digerat! Chiftele crocante dar totodata moi si aromate in interior.

Chiftele de naut delicioase si aromate
Chiftele de naut

O varianta foarte sanatoasa a chiftelelor, sunt suta la suta vegetariene si cu siguranta daca le vei incerca vor fi indragite de intreaga familie. Pur si simplu ai putea spune ca sunt din carne de pui.




Voi lasa reteta aici imbunatatita si cateva secrete ca sa iasa intotdeauna gustoase si aromate. Probabil ca procesul pare greu, dar nu pare deloc asa. Aceste chiftele sunt ideale si vara datorita faptului ca se prepara foarte repede. Ideal ar fi sa folositi naut uscat, pe care sa il hidratati doar. Nu naut in conserva, pentru ca chiftelele cu naut fiert vor absorbi destul de mult ulei dar si pentru ca de multe ori au tendinta de a se sfarma in tigaie, sau la cuptor!


Mod de preparare:



  1. Cu o seara inainte se pune nautul la hidratat in apa cu o lingurita de sare (cel putin 12 ore), dupa care il spalam bine sub un jet de apa si il punem intr-un vas impreuna cu bicarbonatul de sodiu (fara apa) si il lasam aproximativ 2 ore.

  2. Intre timp spalam bine cartofii si ii punem la fiert, curatam ceapa si usturoiul si dam prin tocatorul de legume, apoi adaugam patrunjelul si uleiul de masline si amestecam inca cateva secunde.

  3. Odata fierti cartofii ii scurgem si adaugam apa rece, astfel se vor raci mult mai repede iar coaja se va indeparta mult mai usor.

  4. Curatam cartofii si ii zdrobim cu o furculita, dupa care ii lasam sa se raceasca complet (daca doriti ii puteti fierbe si decoji cu o zi inainte iar in momentul cand faceti chiftelele ii puneti in tocatorul de legume la fel ca si celelelte ingrediente).

  5. Tocam boabele de naut cu un tocator de legume/masina de tocat carnea, apoi asezam toate ingredientele intr-un bol si incorporam. Dupa cate ati observat sare nu am scris la ingrediente deoarece, boabele de naut s-au inmoiat in solutie de apa cu sare si oricum ar fi sarea se va absorbi.

  6. Dam totul la frigider pentru aproximativ 20-30 de minute!

  7. Zdrobim fulgii de porumb (neindulciti) cu ajutorul tocatorului de legume.

  8. Punem o tigaie cu ulei la incalzit la foc potrivit si formam chiftelele si dupa care le dam prin fulgii de porumb.

  9. Prajim in uleiul fierbinte sau dam la cuptorul/ preincalzit la 200°C (cu ventilatie), pentru aproximativ 20-25 de minute!

  10. Asezam chiftelele pe o hartie de bucatarie, pentru a absorbi surplusul de ulei, daca acestea sunt prajite si servim cu piure de cartofi in varianta vegan, pilaf de orez, cartofi la cuptor,scordalia...



Pofta buna!




bottom of page