top of page

Chiftele de dovlecei la cuptor

Vara pregatesc foarte des chiftele de dovlecel la cuptor dar si prajite - reteta aici . Ne plac tare mult aceste chiftele de dovlecei, sunt gustoase, sanatoase si foarte usor de pregatit.


Chiftele de dovlecei la cuptor fara faina, gustoase si sanatoase
Chiftele de dovlecei la cuptor

Aceste chiftele de dovlecel nu contin faina si sunt foarte sanatoase si recomandate chiar si persoanelor cu diabet. Sunt usor de preparat, cel mai mult timp ne va lua pregatirea dovlecelului.



Sigur ca pentru cei care nu doriti sa adaugati fulgi de ovaz, acesta se poate inlocui cu faina, doar adaugati 1 lingurita praf de copt ca aceste chiftele de dovlecel sa fie mult mai pufoase.


Mod de preparare:



  1. Spalam dovleceii si ii stergem foarte bine apoi ii dam prin razatoarea mare. Adaugam dovleceii razaliti intr-un strecurator si adaugam putina sare, amestecam foarte bine si lasam la scurs aproximativ 20 de minute.

  2. Adaugam fulgii de ovaz intr-un robotel de bucatarie si ii maruntim.

  3. Intr-un castron adaugam toate ingredientele si amestecam totul foarte bine.

  4. Incalzim cuptorul la 200°C, formam chiftelele si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem chiftele cu ulei si dam la cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 15 minute. Intoarcem chiftelele in tava si dam din nou la cuptor inca 5-7 minute, pana ce se rumenesc frumos pe ambele parti.

  5. Le puteti servi calde sau reci cu sos Tzatziki - reteta aici sau sos de iaurt - reteta aici.


Pofta buna!




bottom of page