Salata de vinete greceasca se pregateste usor si este delicioasa.Aceasta salata grecesca de vinete nu contine maioneza si este un preparat vegan (de post), gustos si aromat!
Ingredientele de baza a acestei salate sunt vinetele si ardeii Kapia. Acestea se pot coace in nenumarate feluri fie la cuptorul cu grill, fie pe plita, la gratar, sau la carbuni s.a.m.d.
Salata de vinete o puteti gasi in functie de zona Greciei, pregatita in diverse moduri. Doar cu usturoi, doar cu ceapa, sau atat usturoi cat si ceapa. Eu am ales sa adaug atat ceapa cat si usturoi copt (pentru mine acesta este un deliciu, fara miros). Recomand sa pregatiti aceasta salata grecesca de vinete, deoarece este absolut delicioasa si are un continut redus de calorii! Pentru o consistenta mai cremoasa puteti adauga iaurt grecesc strecurat- reteta aici!
Mod de preparare:
Incepem cu legumele, pe care eu am ales sa le coc la cuptor la functia grill. Intr-o tava asezam hartie de copt, adaugam vinetele, ardeii Kapia si usturoiul cu tot cu coaja (optional) si dam la funtia gril pentru 7-10 minute. Intoarcem legumele in tava si lasam la cuptor inca 7 minute.
Asezam ardeii Kapia copti intr-o farfurie si acoperim cu un capac ( va fi mult mai usor sa indepartam coaja). Vinetele, mai mult ca probabil va fi necesar sa le coacem inca aproximativ 10 minute.
Decojim ardeii Kapia si indepartam semintele. Dupa dorinta semintele se pot indeparta mult mai usor inainte de a coace ardeii, dar mie mi se par mult mai gustosi ardeii copti impreuna cu semintele!
Decojim vinetele cat sunt inca fierbinti, si le asezam intr-o strecuratoare. Lasam sa se strecoare cat mai bine, iar apoi le tocam impreuna cu ardeii Kapia si usturoiul copt.
Intr-un bol adaugam toate ingredientele si amestecam.
Dam la frigider pentru aproximativ 30 de minute dupa care servim!
Daca va plac retetele cu vinete sunt convinsa ca o sa va placa si reteta de vinete saganaki- reteta aici!
Pofta buna!
Daca vreti sa pastrati vinetele impreuna cu ardeii pentru Iarna:
*Sterilizati borcanele si capacele la cuptor la 120°C, pentru 15 minute.
*Adaugati putina sare neiodata si 3-4 linguri de ulei la vinetele si ardeii tocati!
*Adaugati vinetele si ardei copti, (curatati si tocati) cat sunt inca calde in borcanele fierbinti!
*Adaugati putin ulei deasupra vinetelor, acesta va forma un film protector si va ajuta sa se pastreze mai bine!
*Acoperiti borcanele cu capac si infiletati cat mai bine !
*Asezati borcanele intr-o tava, cu gura in jos (pe partea cu capac) si dati la cuptorul care este cald (oprit) in urma sterilizarii borcanelor! Daca vinetele s-au racit eventual lasati cuptorul pornit inca 15-20 de minute!
*Lasati sa se raceasca pana a doua zi!
*Verificati capacele sa nu aiba aer, in momentul cand apasati pe capac acesta nu trebuie sa se miste.
*Depozitati in loc ferit de lumina, umezeala si caldura (pe cat posibil)!
Comments